7 Mart 2013 Perşembe

İYİ ŞANSLAR DOSTUM!


İYİ ŞANSLAR DOSTUM!

Jessica Alba ile Dane Cook’u bir araya getiren romantik komedi “Good Luck Chuck,
birlikte olduğu kadınları bir türlü elinde tutamayan, sonsuza dek lanetlendiğine inanan
Charlie’nin eğlenceli hikâyesi…

Charlie’nin bir derdi var. Birlikte olduğu bütün kadınlar ondan ayrıldıktan sonra gerçek aşkı buluyor ve soluğu nikâh masasında alıyor.
Charlie ise bu durumdan son derece mustarip… Genç, yakışıklı, hali vakti yerinde, yani bir kadının isteyebileceği türde,
kriterleri karşılayan bir erkek… Lakin bir türlü kız arkadaşlarını elinde avucunda tutamıyor.

İşin kötü yanı, kadınlar arasında bir kasırga hızıyla yayılan “Charlie’yle çık, hayatının aşkını bul” dedikodusundan sonra kadınlar için Charlie, evlilikten önceki son adım olarak nam salıyor. Bunun nesi kötü diyenleriniz olacaktır. Başta Charlie de kendisine doğru akan kadın selini görünce bunu bulunmaz bir avantaj olarak algılıyor. Ne var ki karşısına kaybetmek istemediği bir kadın çıkınca fikrini değiştiriyor ve üstündeki laneti atmanın yollarını aramaya başlıyor. Hem de son derece deneysel ve bir o kadar da eğlenceli yöntemlerle… Gelin, filmin hikâyesine kısaca göz atalım:



Charlie’nin paradoksu
Yıl 1985… 12 yaşındaki Charlie bir partide oynanan şişe çevirmece oyununda Anisha adındaki bir kızın istediklerini yapmadığı için sonsuza dek lanetlenir: Sevdiği bütün kadınlar onu terk edecek, hemen sonra hayatlarının aşklarını bulacaklardır.

Yıllar sonra otuz yaşlarındaki Charlie, yakışıklı ve bekâr bir diş hekimidir. Plastik cerrah olan çocukluk arkadaşı fırlama Stu ile yan yana ofislerde çalışmaktadır. Charlie son kız arkadaşı Carol tarafından yeni terk edilmiştir. Bir düğünde deniz biyologu Cam ile tanışır. Son derece güzel ve arkadaş canlısı olan Cam, sakar olduğu kadar da sevimli bir kadındır. Charlie’nin gününü gün eden bir playboy olduğunu düşündüğü için başta teklifini reddeder. Ancak daha sonra Charlie ile çıkmaya ikna olur.

Bu sırada Charlie’nin şehirdeki kadınlar arasında şöhreti doruğa çıkmıştır. Hayatlarının aşkı ile tanışıp evlenmek isteyen bütün kadınlar, Charlie’nin kapısında kuyruğa girmiştir. Charlie ise, Cam’den çok hoşlandığı halde bu kadın seline karşı koyamaz. Ancak Charlie bir süre sonra çok kadının hiç kadın olduğunu kavrayacaktır. Ne var ki çok hoşlansa da Cam’le yakınlaşmaktan kaçınır çünkü onunla yatarsa, Cam’in hayalindeki erkeği bulmak için onu terk edeceğine neredeyse emindir. Charlie bu paradoksu çözmek için acilen harekete geçecek, üstüne yapışan laneti atıp Cam’le hayatını birleştirmek için önce geçmişten birini, onu lanetleyen Anisha’yı ziyaret edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder